marți, 15 iunie 2010

să vorbim frumos și mult... dacă tot facem totul invers decât spunem

Săptămâna trecută a fost o întrunire babană dedicată unei nu-știu-ce strategii mărețe pentru Dunăre (sau pentru bazinul Dunării, sau... păi, dacă oricum e vorba de strategie... mai contează pentru ce-i?).
Partea cu vorbe era organizată pe la Constanța miercuri și joi, iar partea cu nelipsita plimbărica era vineri pe singurul traseu mai de Doamne-ajută din Delta Dunării.
Sâmbătă coborând spre lacul Ciuperca văd un afiș despre alt eveniment intitulat "Dați o șansă Dunării albastre".
N-am avut răbdare să citesc despre ce, cine, unde și de ce îl organizează.
Dar afișul mi-a adus aminte că 29 iunie a fost declarată "Ziua Dunării" (alt eveniment de veselie pe faleza de la Tulce, cu ciorbică de pește, mici și alte elemente specifice pișcotelii).
Și printre atâtea evenimente de o importanță zdrobitoare pentru protecția Dunării... ajung pe malul lacului Ciuperca, unde aflu că recent a fost în sfârșit "reabilitat" acel lac și dejecțiile din cartierele învecinate (inclusiv deșeurile de la spitalul județean) nu se mai varsă în el, ci direct în Dunăre.
Adică dacă până în urmă cu vreun an și ceva rahatul din partea nord-vestică a orașului Tulcea se devresa în lacul Ciuperca, începând din acest an ajunge direct în Dunăre și din acea parte a orașului...
În rest, e bine că discutăm le N evenimente despre cum protejăm, reabilităm, conservăm, renaturăm, ocrotim, reconstruim bla bla bla... Dunărea, Delta Dunării și practic totul - chiar dacă numai la simpozioane, conferințe, work-shop-uri, congrese etc. etc. etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu