duminică, 7 februarie 2010

mă simt băgată în... ăăăăă... seamă!

O activistă constipată prin definiţie (care n-a reuşit să împiedice lucrările de modernizare a capitalei în zona Basarabi) iar s-a înghesuit să apară în lumina reflectoarelor.
De data asta pentru a constata că:
- sunt distruşi patru munţi... care sunt de fapt, mai degrabă nişte dealuri;
- cică sunt mutaţi oameni... care oricum s-au mutat deja din proprie voinţă;
- unda de şoc a "cianurii" va distruge oraşul Abrud (poate doar în cazul unui cutremur care rade oricum localităţile... aşa că valul de "cianură" va fi doar cireaşa de pe tort...);
- este pusă în pericol sănătatea oamenilor... care nu prea mai există pe acolo, deoarece s-au cam mutat din Roşia Montana;
- dispare... peisajul (săraca tăntăloaie nici măcar nu are limbajul format, dar se înghesuie în faţa camerelor video);
- probabil că firma nu-şi va respecta peste cca 2 decenii prevederile contractuale... (oare dăşteapta asta o fi verişoara Mamei Omida de ştie ce se va întâmpla peste un deceniu?).

Alte aspecte: ministrul subliniază că Ungaria a decis interzicerea folosirii tehnologiei bazate pe cianuri pentru exploatarea aurului.
Foarte frumos!
Dar a verificat cineva câte zăcăminte de aur o mai fi având Ungaria?
Că dacă n-ai ceva, este uşor să renunţa la acel ceva inexistent...

Cu toate acestea, cel mai haios element al întregii tevaturi a fost faptul că reprezentantul statului a promis că legea va fi respectată...
Adică domnul ministru a recunoscut indirect faptul că în alte cazuri autoritatea nu a respectat prevederile legale?


5 comentarii:

  1. ăăăăăă...noa serbus Delta. Pentru a te băga în seamă trebuie să te găsesc mai uşor şi să primesc semnale de atenţionare.
    Din astă pricină am asociat blogul tău blogului meu.
    Dacă-i bai, fluieră prin Deltă înainte să ajungi la Gura Mării.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bey, Zsolt, oricat o fi fata aia de "constipata" asta nu te scuza pentru faptul ca dezinformezi VOIT!
    N-ai fost acolo NICIODATA, asa ca iti dai cu parerea ca sa-ti faci trafic pe blog! De UNDE stii tu ca sunt "dealuri"? Ai vreo definitie care sa separe CLAR "muntii" de "dealuri" In caz ca da, fa bine si scrie imediat care e defintia pe baza careia faci separatia si ai decis ca alea sunt "dealuri" - sau mai bine recunoaste adevarul: ca esti un mincinos!
    La fel de bine se vede ca esti mincinos atunci cand scrii ca protestul se refera la faptul ca "oamenii sunt deja mutati" - desi stii PRECIS ca aceia care protesteaza nici nu sunt "mutati" nici mn-au intentia sa se "mute"!

    De altfel se vede cat de bine le stii pe toate cand pomenesti de "modernizarea Bucurestiului" pe care, cica, ar aduce-o pasajul Basarab! Poti sa explici CUM anume o magaoaie de constructie (facuta pe o GRAMADA de bani - care ar fi putut sa mearga in canalizari sau in asfaltarea strazilor neasfaltate (ca exista o gramada si din alea) poate sa "modernizeze Bucurestiul", cand ea se termina intr-o fundatura (adica: str. 1 Mai, care TOT timpul e deja blocata de trafic)?!!!

    Mai bine limiteaza-te la comentarii despre serpi, broaste si pasarici - ca acolo probabil te pricepi (eu nu ma pricep, asa ca n-am cum sa-mi dau seama) - si nu te mai faci de ras, cum te-ai facut aici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo: Lavinia nu s-a "inghesuit" ea (puteai sa intrebi) ci NOI (adica vreo 15 participanti, nu mai stiu numarul precis) am delegat-o, ca doar nu eram sa apar eu - ca, daca apaream, poate eram ceva mai a dreacu - Lavinia cand vrea e o fata la urma-urmelor chiar finutza comparativ cu mine :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze! am uitat sa imi dau numele: tot eu, Codruta adica, am scris si chestia cu "delegatul"...

    RăspundețiȘtergere
  5. Codruţa,
    Dacă ţi-ai pus nick-ul "Codruţa", păi yo mă adresez ţie cu "Codruţa" nu cu alte nume...

    Apropo, bine că dai sfaturi altora cu ce să se ocupe în timp ce-ţi dai cu părerea ba despre minerit, ba despre pasaje, ba despre păduri...

    RăspundețiȘtergere