sâmbătă, 4 septembrie 2010

hai să facem lucruri inutile!

Recent a turbat unul prin București care o ducea prea bine în scaunul de conducător a 2,5 institute naționale peste care l-a pus șef un partid care de fapt nu-i partid... dar oricum este la putere.
Așa că o armată întreagă de angajați a fost pusă să butoneze pe net ca să afle ce punctaj obțin în domeniul cercetării fundamentale deși ei lucrează de fapt în domeniul cercetării aplicative.
În acest context am dat de site-ul unei ONG fantomă.
Ea (organizația) se numește: Societatea de Limnologie (desigur, una din România, că doar nu din Madagascar...).

Am citit pe sărite ceva prezentare generală (pe care o găsiți aici ) din care am aflat că de fapt unul dintre institutele de referință din domeniul limnologiei este fix cel din Tulcea, după care am dat de statutul respectivei asociații ( îl găsiți aici ) pe care desigur nu am avut răbdarea să îl citesc, dar am reținut că acea ONG a fost creată prin noiembrie 2003.
Bine, în afară de statut era pe site și o pagină legată de un comitet (de obicei fără comitete, fără comisii, fără consilii etc. nu putem respira normal prin țara asta) format din persoane din Bacău, Iași și Galați (vezi detalii aici ), precum și o pagină dedicată nominalizării vajnicilor limnologi (deși mai mult doar autodeclarați) ai plaiurilor mioritice (vezi detalii aici ).

Mă uit pe la așa-numite "noutăți" și aflu doar de evenimente din străinătate (vezi detalii aici ), după care mă uit la publicația care apare sub egida acelei ONG. Că... cică are și publicație. Cu toate acestea, în afară de numele unora care teoretic fac parte din echipa de realizare (redactare/editare) a unor volume... nici măcar nu aflu dacă o fi fost publicat până în prezent vreun număr al respectivei serii ?

Restul link-urilor de pe site-ul organizației fantomă dau eroare (fie că e specificat faptul că ar fi în construcție pagina, fie că pur și simplu apare anunțul standard cu 404 error).

Nelămuriri:
1. Cine o fi avut nevoie (reală) de o O.N.G. preocupată de limnologie?
Naiba știe!

2. O fi avut vreo activitate acea asociație?
Naiba știe!

3. A apărut vreo publicație în seria promisă/anunțată de organizație?
Naiba știe!

4. O mai fi existând Societatea de Limnologie?
Naiba știe!

2 comentarii:

  1. "Recent a turbat unul prin București care o ducea prea bine în scaunul de conducător a 2,5 institute naționale peste care l-a pus șef un partid care de fapt nu-i partid... dar oricum este la putere.
    Așa că o armată întreagă de angajați a fost pusă să butoneze pe net ca să afle ce punctaj obțin în domeniul cercetării fundamentale deși ei lucrează de fapt în domeniul cercetării aplicative."

    Turbatul pus de partid (sau "uniune" ca da mai bine) se cheama pe nume Gyorgy Deak, iar tema lui este desfiintarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului - ICIM Bucuresti. Drept pentru care, da personalul de cercetare afara pe capete in felul urmator, pe etape:
    1. nu dau salariile, iar cercetatorii pleaca singuri;
    2. daca nu pleaca, le propun un targ: pleci => iti dau banii din urma; nu pleci => te dau eu afara ca incompetent;
    3. dupa ce pleaca toti, trecem baza materiala la AVAS, o vindem unui nou cumparator si, astfel, vis-a-vis de noul SEMA-PARK, facem un fratior numit, probabil "ICIM-PARK".
    4. Ne luam banutul ca doar am muncit sa iasa afacerea investitorului si ne bagam picioarele in ea de cercetare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Între noi fie vorba, nu mă interesează ce se intâmplă cu fostul ICIM care a "reușit" să aibă o datorie de oarece milioane de euro la bugetul de stat.
    Și nici fostul IRCM (institutul de la Constanta), dacă tot ele-a trecut prin cap să ia un împrumut bancar...

    Doar nu crezi că la ăia degeaba au redus programul de lucru la 4 ore?

    RăspundețiȘtergere