marți, 14 iunie 2011

hai să ne panicăm!

e la modă să ne panicăm
pentru ce?
păi, practic pentru orice!
scoate fum un vulcan din Islanda? neapărat trebuie să intrăm în criză nervoasă!
leșină un cal prin Letea? e obligatoriu să ne dăm cu capul de pereți!
s-a cufurit unu' într-o pungă de grâu din Germania? e clar că e nevoie să ne isterizăm!

cam așa și cu protecția naturii...

diverse foruri de nivel european scot pe bandă rulantă (cam cum produce doctori Universitatea din Galați) rapoarte despre "scăderea biodiversității"... urmate imediat de constatări privind necesitatea de a "stopa fenomenul"... cum altfel decât prin alocarea a jde miliarde de euroi pompați (în mod tradițional, aiurea) în așa-numite "programe de conservare și reabilitare" (care până la urmă se rezumă la tipărirea unor pliante și o grămadă de călătorii prin workshopuri și seminarii organizate - al naibii - întotdeauna în celelalte țări ale UE).
normal, mioru' e constant pe net și se inspiră puternic din povestirile vesticilor, așa că și noi simțim nevoia de a ne tăvăli în chinuri pe motiv că dispare ursu' din păduri, sfrânciocul roșiatic din plopii de lângă șosele, șarpele de nisip de la Dealurile Beștepe, lostrița din râurile maramureșene și... cică și rusaliile din Delta Dunării.
Bine, asta din urmă se poate repeta la nesfârșit pe la simpozioanele organizate din iulie până în aprilie. Nu de alta dar numai așa o să pară credibil. Deoarece, dacă vă pune draq să organizați pe la Tulcea vreo întâlnire în mai - iunie, dedicată dispariției acestor efemeroptere, păi poate ieși pe dos treaba, deoarece dacă evenimentul include și o deplasare de teren, iar vaporul pornește din zona falezei orașului... puteți constata chestii din astea:

- plutesc niște exuvii (piele năpârlită de larve) mari de tot chiar în apa ce trece pe lângă navă:


- dar nu una sau două, ci duzini de asemenea resturi ale rusaliilor, lăsate în urmă de adulții proaspăt eclozați:


- și dacă vă uitați prin apă de-a lungul traseului, de la bifurcația braț Chilia - braț Tulcea până la mama draq pe principalele canalele din inima deltei, veți avea bănuiala că este vorba de sute de mii de exemplare ale speciei "dispărute" conform politically correctness-ului din minciunile trase la simpozioane și prin mediile virtuale de "îngrijorații pentru soarta planetei"...


părerea mea e ca susținătorii ideii că mediul se degradează ar trebui să-și taie venele și-n lung, și-n lat, ca semn de protest față de nepăsarea celorlalți semeni!
așa ar fi șanse ca planeta să fie populată de mai puțini proști...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu