marți, 6 aprilie 2010

fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani... (I)

Nu-s Michael Jackson (oricum ăla-i decedat, în timp ce yo nu chiar...), dar am şi yo trupa de fani.
Doar că săracii sunt ca ăia a lu' Mircea Badea: le-ar conveni ce spune ăla după care se ţin, dacă unele idei nu i-ar afecta şi pe ei...
Aşa m-am pricopsit cu dragostea unui aparent expert în totul de pe bicicletă.
Ciclistul ăsta face tursim pe diferite grupuri de discuţii pe probleme de mediu postând comentarii despre comentariile mele.
Una din recentele sale practici de peisagism a apărut după o postare în care atrăgeam atenţia asupra faptului că structurile care se autofinanţează răspund mai degrabă unor solicitări/necesităţi/cereri ale societăţii decât instituţiile bugetare (care pot exista şi dacă nu-i nevoie de serviciile lor sau dacă sunt neperformante).

Din câte se pare omu' s-a simţit atacat energetic de ideea asta şi (ca un veritabil bugetar care bate frenetic apa-n piuă pe banii contribuabililor) a ieşit în decor cu nişte concluzii care-s doar ale iritatului din Napoca: "Asistam la lansarea unei noi teorii in sfera politicii ai administratiei publice, care probabil va revolutiona mapamondul. Si anume ca o institutie "raspunde unei necesitati reale a societatii" daca se "autofinanteaza", si deci per contrario cine nu se autofinanteaza nu raspunde nevoilor reale ale societatii..."

Însă clujeanul cu mintea mai odihnită decât altă parte a corpului său a intrat la banuială că publicul n-o să-i înţeleagă la adevarata ei valoare ideea degeaba exprimată, aşa că plusează cu exagerări suficient de caracteristice agitaţilor din sectorul civil care se plictisesc fără să fie conştienţi de această stare de fapt:

"Astept deci desfiintarea ministerelor de finante si ideii de bugete de stat si bugete locale, si trecerea tuturor institutiilor publice pe "autofinantare". Sunt chiar curios cum va functiona aceasta pentru Armata, Politie, serviciile de informatii, dar si pentru Guvern si Parlament ( in caz ca in Noua Ordine propusa de dl. ... se mai considera ca ar fi nevoie de asemenea institutii...). Probabil ca fiecare institutie va avea un puternic departament de marketing, unul de fundraising si contract cu multe firme de incasso / recuperatori"

2 comentarii:

  1. Nu-i o idee chiar rea să se autofinanţeze Guvernul şi Parlamentul. Poate vor vedea şi ei cum e la lucru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Guvernul se autofinanţează de când există... din buzunarul cetăţenilor.

    RăspundețiȘtergere