joi, 5 februarie 2009

planeta gibonilor

Azi dimineaţa am aruncat un ochi peste blog şi încă nu pot să spun dacă este bine că în loc de acest rezultat:


(calculat cică pe 20 ianuarie)

l-am găsit pe acesta:
(calculat cică pe 3 februarie)


Mie mi se părea mai haioasă poziţia cu procentele insignifiante. Mai ales că acel 2,19% reflecta faptul că de ceea ce este scris pe acest blog nu doare nici măcar în partea fesieră practic pe nimeni. În schimb cifra din 3 februarie sugerează că această adresă este mai frecventată decât majoritatea simplă (50% + 1) a paginilor electronice autohtone de acest tip. Asta poate însemna cel puţin una din următoarele două aspecte:
1. majoritatea blogurilor sunt create de dragul de a le crea - în ideea că "aşa fac toţi" (asta automat înseamnă că ele conţin informaţii / date care nu prea interesează pe nimeni, exceptând poate autorul)
2. ceea ce scriu aici este de mai mare interes decat postările de pe majoritatea blogurilor.

Normal, fiecare dintre voi se consideră bun. Aşa se întâmplă şi în cazul meu. Deci aş prefera să fie valabilă varianta No. 2 din cele de mai sus - deoarece aceasta ar presupune şi eventualitatea că gibonii scriu bine, doar că eu scriu mai bine decât 50% + 1 dintre ei.
Deci mă uit peste câteva bloguri "de top", peste comentarii şi peste blogurile celor care comentează pe acolo.
Şi ce constat?
Că pe primul loc este unul "zoso", care pune pe site-ul său videoclipuri (făcute de alţii) sau texte scurte însoţite de fete în chiloţi (fără ca textul să aibă legătură cu lenjeria intimă sau eventual cu sexul).
Pe al doilea loc este unu' numit "cabral", cred că este vorba de negrul acasătevist. Deoarece, deşi prezintă bine cazuri şi situaţii cotidiene, totuşi are un stil telenovelistic (o lălăie prin episoade...).
Şi aşa mai departe...
Desigur în grupul primilor 10 sunt şi site-urile pur axate pe domeniul ţâţos (vezi "piţipoanca") sau pe văicăreala fără sfârşit (vezi "dono").

Ăsta din urmă mi s-a părut tradiţionalul tânguitor prin excelenţă: ba se plângea că este frig (sau nu-i soare), ba că nu putea să monteze o bicicletă de cameră sau că s-a lăsat de fumat şi nu mai ştie când să meargă la toaletă, apoi că era mai bine pe vremea lui Ceauşescu deoarece putea să fure semnal de la vreunul din vecinii care avea antenă parabolică, iar la un moment dat se milogea să-l voteze cât mai mulţi deoarece vrea să câştige nişte bani de la ceva firmă (pentru chiria spaţiului de reclamă de pe respectivul blog).
Ceva mai penibili decât acest văicăritor de serviciu sunt unii giboni care chat-uiesc pe acolo. Mai ales unele giboance, care pe propriul lor blog se trezesc fie vorbind banalităţi, fie lăudându-se că-şi snopesc în bătaie copilul sau relatează că au fost tunse inghinal înainte de a fi operate la apendice din cauză că au fost atât de proaste încât să nu spună părinţilor că durerea din abdomen este din cauza unei lovituri primite la şcoală de la ceva coleg...

După frunzărirea acestor bloguri, sunt nevoit să recunosc faptul că varianta No. 1 este cea care reflectă (mai bine) realitatea.
Adică: blogurile sunt create în majoritatea covârşitoare a cazurilor din cauză că pot fi create.
Deci nu din cauză că trebuie sau că ar fi necesare.
Desigur, cum se întâmplă şi în alte domenii, un anumit procent din giboni fac rost şi de ceva bani cu ajutorul blogurilor (de regulă, din reclamă).

24 de comentarii:

  1. Unde ai crescut, pe lună?
    Habar nu ai că ''acolo unde dă mama creşte carne'' sau că ''bătaia îi ruptă din rai'', etc. că doar mai sunt expresii din astea cu duiumul prin folclorul românesc.

    Bre gibonule, ăia-s oameni...
    O mamă care îşi iubeşte progenitura îi trage şi o scatoalcă, două, trei...zilnic sau măcar din două în două zile puiului, ca acesta să înveţe de mic că dragostea înseamnă suferinţă. Doar aşa-i mai bine pregătit pentru viaţă, nu-i aşa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai punctat bine situatia.
    Blogurile sunt create pentru ca pot fi create. Si e cool si e in trend si da bine sa ai blog... stai ca a inceput moda cu twitterul acum, poate se raresc cei care scriu acum pe un blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. fiecare are motivul propriu pentru a-si crea un blog... bineinteles ca majoritatea il fac "ca da bine"... mai e un procent covarsitor care si-l fac, scriu o data pe el, dupa care saracu blog ajunge la naftalina... dar treaba e ca fiecare e liber sa faca ce vrea, si sa scrie ce vrea... e ca la televizor: nu-ti place la ce te uiti, schimba postul... asa si aici: nu-ti place ce vezi pe ecran, du-te pe alt blog.

    @lolo: www.twitter.com - ceva de genul: uite ce fac eu acum, in foarte putine cuvinte..

    intr-adevar, o sa migreze multa lume, mai ales aia care scriu cate doua randuri pe zi pe blogul lor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar dc conteaza atat de mult numarul persoanelor care ne citesc?Eu am blog de 2luni,si asta k sa nu mai zik lumea k n-am 2poze akolo pe net,nici hi5,nici nimik....
    Si dak tot am,scriu si eu ceva personal....pentru mine si sufletelul meu...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Bogdana:"www.twitter.com - ceva de genul: uite ce fac eu acum, in foarte putine cuvinte" - Mersi pentru pont.

    @Nikol: "scriu si eu ceva personal....pentru mine si sufletelul meu...:)" O.K. poate fi şi aşa cum spui tu.
    Totuşi, atunci când eşti convinsă că vrei să o faci doar pentru tine şi sufletul tău există alternativa jurnal.

    RăspundețiȘtergere
  6. Blue Velvet e titlul unui film care l-am vazut recent pe TCM chiar daca are zeci de ani vechime si am ramas numele in minte:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu vad ca la mine se tot ingrasa porcul(dar nu pun pe blog iconita:)) ), vad ca e multa lume plictisita care are timp de ineptiile mele. Ar trebui sa ma bucur pentru asta oare? Hmmm...
    Nu stiu ce sa-ti zic de scripturi.Nu vad de ce nu-ti merg. Foarte ciudat. :-??

    RăspundețiȘtergere
  8. am mancat un "cu"...si inca ceva;))imi place articolul...multe bloguri sunt create pentru a fi in "trend", un gen de mini hi5 romanesc:))

    RăspundețiȘtergere
  9. @lolo: Habar nu ai că ''acolo unde dă mama creşte carne'' sau că ''bătaia îi ruptă din rai'', etc. că doar mai sunt expresii din astea cu duiumul prin folclorul românesc.

    O mamă care îşi iubeşte progenitura îi trage şi o scatoalcă, două, trei...zilnic sau măcar din două în două zile puiului, ca acesta să înveţe de mic că dragostea înseamnă suferinţă. Doar aşa-i mai bine pregătit pentru viaţă, nu-i aşa?


    Fii serioasă,lolo! Că doar nu bătaia este metoda de bază în educaţie. Că se găsesc o grămadă de oligofrene şi cretini care îşi bat copilul din obişnuinţă? Păi, (puţin spus că este) foarte penibil că asemenea persoane au calitate de părinte...Mie mi s-a părut interesant că respectiva cornută (că dacă îi zic vacă înseamnă că jugnesc vaca...) se mândrea cu faptul că îi trage câte o bătaie fetiţei sale. Başca mai vroia să primească laude pentru palmele pe care le distribuia de câte ori fata ei făcea... indiferent ce (chiar şi dacă o imita).
    Întâmplarea face să fi citit exact o relatare în care netrebnica supraponderală se dădea mai rotundă decât era cu faptul că a pălmuit-o pe fetiţă din cauză că aceasta şi-a tuns sprâncenele pe modelul pe care a văzut-o la mama ei.
    De altfel, m-am uitat pe blogul dobitoacei agresivei şi am constatat că nu are soţ (şi nici de vreun prieten nu pomenea). Presupun că nu are... Deci fata ei va creşte cu convingerea că familia "normală" este cea în care nu există un tată, iar mama trebuie neapărat să schilodească prin bătaie copilul pe care-l are...
    Ce să mai zic atunci când văd bloguri lansate de persoane cu asemenea concepţii?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Darael: Blogurile sunt create pentru ca pot fi create. Si e cool si e in trend si da bine sa ai blog... stai ca a inceput moda cu twitterul acum, poate se raresc cei care scriu acum pe un blog.

    Parcă aş avea dubii că va scădea numărul celor care nu au nici-un mesaj de transmis, dar asta nu-i împiedică să se trezească vorbind...

    RăspundețiȘtergere
  11. @Delta, deci tu erai cel care dadeai asa-zisele "sfaturi". Daca te stii atat de bun, de ce nu ti-ai pus identitatea pe respectivul blog, sa vada si restul lumii blogul tau perfect? Poate mai invatam si noi astia mai putin destepti, ce si cum sa scriem.
    Stii, chiar imi pare rau ca tocmai tu a trebuit sa fii, ti-am citit blogul si desi nu pot spune ca e ceva iesit din comun, unele articole chiar mi-au placut.
    PS: Faza cu "de ce nu apare data la care a fost postat articolul...", e fumata. Daca uneori sunt finuta, asta e doar pentru ca imi e rusine de rusinea celuilalt, intelegi tu?
    Te astept sa dai cu replici urate si in mine, eu una am dat in tine pe blogul acela. Indirect, dar am dat. Sunt curioasa eu ce animal nevinovat "nu voi jicni" in viziunea ta. Nu glumesc.
    Si inca ceva, moderarea comentariilor, stii tu pentru ce e... Ok?

    RăspundețiȘtergere
  12. @Lia: Inca astept...
    hihihi, păi asta înseamnă că tu ai impresia că toţi oamenii stau călare pe internet 24 ore de zi... cam 7 zile pe săptămână...

    @Lia: Delta, deci tu erai cel care dadeai asa-zisele "sfaturi".

    Bună, Lia!
    Mi-ai fi de mare ajutor dacă mi-ai spune ce sfaturi dădeam, dar mai ales unde?
    Pe cuvînt de onoare că zilele precedente m-am uitat pe prea multe bloguri ca să-mi dau seama la care anume te referi...
    Mersi anticipat!

    @Lia: Daca te stii atat de bun, de ce nu ti-ai pus identitatea pe respectivul blog, sa vada si restul lumii blogul tau perfect?
    Păi, în cazul în care chiar aş fi "atât de bun" în blogosferă, atunci la procent ar scrie că acest site este mai "tare" decât cel puţin 99,99% din bloguri.
    Nu?

    @Lia: Poate mai invatam si noi astia mai putin destepti, ce si cum sa scriem.
    Menirea mea nu este să vă învăţ să scrieţi.


    @Lia: Stii, chiar imi pare rau ca tocmai tu a trebuit sa fii, ti-am citit blogul si desi nu pot spune ca e ceva iesit din comun, unele articole chiar mi-au placut.
    Mersi pentru apreciere!
    Şi tu pari simpatică...

    @Lia: Te astept sa dai cu replici urate si in mine, eu una am dat in tine pe blogul acela. Indirect, dar am dat. Sunt curioasa eu ce animal nevinovat "nu voi jicni" in viziunea ta. Nu glumesc.
    Nu dau replici urâte.
    În cazul în care constat prezenţa prostiei, atunci comentez - doar că asta este cu totul altceva...

    @Lia: Si inca ceva, moderarea comentariilor, stii tu pentru ce e... Ok?
    Motivul procedurii la care apelaţi l-am precizat deja în ultimul pasaj din postarea de la această adresă:
    http://deltaica.blogspot.com/2008/12/oglind-oglinjoar-cine-i-celcea-mai.html

    RăspundețiȘtergere
  13. @Lia: Inca astept...
    hihihi, păi asta înseamnă că tu ai impresia că toţi oamenii stau călare pe internet 24 ore de zi... cam 7 zile pe săptămână...

    ;)
    ..cum zici tu...

    RăspundețiȘtergere
  14. Desi, ai raspuns destul de repede..

    RăspundețiȘtergere
  15. @Bogdana: bineinteles ca majoritatea il fac "ca da bine"... mai e un procent covarsitor care si-l fac, scriu o data pe el, dupa care saracu blog ajunge la naftalina...

    Pe mine mă distrează că inclusiv cei care de fapt nu au ceva relevant de zis, devin foarte vehemenţi când baţi un apropo la acest lucru.
    Ca să faci un blog fără scop este ca şi cum te-ai juca fazan, ligamente sau asocieri pe un forum.
    Adică, OK, asemenea jocuri pot fi (şi chiar ar trebui să fie) practicate de copii... hai până la vârsta de bacalaureat. Cel puţin mie mi se pare penibil să vezi adulţi care constant joacă fazan si/sau similare. Bine, se mai poate intampla sa ai un schimb de mesaje de felul respectiv.
    Dar cand ajungi ca zilnic să joci fazan atunci uneori poate nu-i numai jenant ci eventual poate să sugereze că ceva nu-i în regulă cu respectiva persoană. De exemplu are prea mult timp liber şi se plictiseşte crunt - ca să formulez exagerat de diplomatic...

    @Bogdana: o sa migreze multa lume, mai ales aia care scriu cate doua randuri pe zi pe blogul lor...

    Mie blogurile mi se par mai degrabă nişte panouri de afişat anunţuri.
    Spre deosebire de forumuri, unde ai mult mai multe posibilităţi de a avea dezbateri / schimb de replici etc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Uite, eu am pornit blogul din intamplare. Pentru ca scrisesem un post pe un forum, la un moment dat, care de lung ce era, mi-am zis ca ar fi pacat sa-l las la nivel de post. Si asa s-a nascut blogul... acum doi ani jumate. Ala e si primul post de altfel.

    In privinta scopului blogului, am fost mereu de parere ca acestea ar trebui sa fie personale. Sa expui (daca ai chef) ceva din tine. De preferat creatii personale. Daca vreau stiri, ma duc pe alte site-uri. E adevarat ca urmaresc si blogurile celor "faimosi" (zoso, piticu, si altii),insa daca fac asta, o fac pentru ca ce-i drept aflu (foarte rar) chestii interesante de acolo. De cele mai multe ori ii dau cu ffwd. Pe cabral il citesc pentru ca el a inteles esenta blogului... scrie pentru el in primul rand.

    Ah, iar eu cica-s mai bun ca 92.ceva la suta decat restu' bloggerilor ... dar nu vad cu ce-i relevanta chestia asta ... N-am inteles niciodata care-i spilu' cu zelistul.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Ala care este: Uite, eu am pornit blogul din intamplare. Pentru ca scrisesem un post pe un forum, la un moment dat, care de lung ce era, mi-am zis ca ar fi pacat sa-l las la nivel de post. Si asa s-a nascut blogul... acum doi ani jumate. Ala e si primul post de altfel.

    Eu l-am făcut din cauză că au început să fie prea multe accesări ilegale pe conturile de pe un forum şi m-am gândit că trebuie să existe un alt reper, independent de administratorii server-ului pe care era găzduit acel forum, unde să ne putem regăsi.
    Întâmplarea face că acel forum a fost şters în aceeaşi zi (pe la ora 22) - adică la vreo 7 ore după crearea acestui blog. Parcă aş fi ghicit că hăcherilaşii ăia nu se vor mulţumi doar cu hărţuirea utilizatorilor.

    @Ala care este: Ah, iar eu cica-s mai bun ca 92.ceva la suta decat restu' bloggerilor ... dar nu vad cu ce-i relevanta chestia asta ... N-am inteles niciodata care-i spilu' cu zelistul.

    Presupun că are ceva legătură şi cu aspecte comerciale. În sensul că pe un blog bine "cotat" mai degrabă îşi pun reclame diferite firme - desigur contra cost.

    RăspundețiȘtergere
  18. De fapt are legatura cu cati pun linkuri spre tine si spre cati ai si tu ... si ceva cu vizitatori, n-am inteles niciodata algoritmul exact.

    Cert e ca e un fel de laba reciproca, unde toti se intalnesc si spun "vai, ce imi place cum scrii", "daaaaaaaaaa, si mie imi place cum scrii" *muah, muah*, "auzi ? vezi ca ai un pic de maro pe nas." "Ah, da? Vai, mersi, stai sa ma sterg. Da sa te mai pup o data".

    RăspundețiȘtergere
  19. @Ala care este: Cert e ca e un fel de laba reciproca, unde toti se intalnesc si spun "vai, ce imi place cum scrii", "daaaaaaaaaa, si mie imi place cum scrii" *muah, muah*, "auzi ? vezi ca ai un pic de maro pe nas." "Ah, da? Vai, mersi, stai sa ma sterg. Da sa te mai pup o data".

    hihihi, da, asta cam aşa este.
    Chiar m-a surprins ce chat-uială era pe câte un blog care stătea chiar bine d.p.d.v. al ratingului.
    A, şi ar mai fi ceva! Să nu cumva să pună draq pe careva să îndrăznească să critice pe cel cu blogul. Deoarece, din câte se pare, critica este considerată ceva malefic. Imediat este catalogat ca "atac la persoană", "aruncat cu rahat" şi similare.
    De fapt, nici prin creanga minţii nu le trece gibonilor şi giboancelor faptul că pe baza criticilor mai degrabă poţi îmbunătăţi ceea ce scrii sau ceea ce faci, decât din lauda fără sfârşit pe care ţi-o servesc linguşitorii şi pupincuriştii.

    RăspundețiȘtergere
  20. m-am inscris si eu in prostia de zelist si astept sa-mi zica joia asta care vine ca sunt un ratat si ca sunt mai tare decat 0,01 din blogeri,ceea ce e bine...imi place sloganul:pupa-m-ai in blog! e foarte bun:D

    RăspundețiȘtergere
  21. @popescul

    Ratingu' ăla contează mai degrabă când "scoți" bani din reclamele afișate pe blog.

    RăspundețiȘtergere