luni, 16 februarie 2009

spamu' ministerial

Primesc azi un mesaj de la următoarea adresă: birouldepresa_mmga@yahoo.com
Cică este ceva comunicat oficial din partea ministerului... trimis de pe o adresă yahoo... ... care se încheie cu mmga (adică abrevierea de la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor - desfiinţat în mai sau iunie 2007).
Iar la nick-ul adresei expeditorului respectiv scrie: "Biroul de Presa MMDD"... (abrevierea MMDD fiind de la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile - denumire care la fel, nu mai este valabilă de prin decembrie 2008...).
Iar mesajul de mai jos nu a ajuns doar la mine, ci şi la reprezentanţii mai multor duzini de ONG-uri (asociaţii sau fundaţii) din domeniul mediului înconjurător.
Şi suna aşa:

"R O M A N I A
MINISTERUL MEDIULUI
Direcţia Comunicare şi Organizare
B-dul Libertăţii Nr. 12, sector 5, Bucureşti
http://www.mmediu.ro
tel/fax: 316.61.38 16.02.2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Mediului, Nicolae NEMIRSCHI, se află în perioada 16-20 februarie, la Nairobi (Republica Kenya), pentru a participa la cea de-a 25-a sesiune a Consiliului de Guvernare al Programului de Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP)/ Forumul Ministerial Global de Mediu.

Consiliul de Guvernare al UNEP reprezintă un forum global de mediu care se desfăşoara anual, la nivel ministerial, în vederea revizuirii aspectelor mai importante ale politicii internaţionale de protecţie a mediului.
Pe agenda de lucru a întâlnirii se afla alegerea membrilor Consiliului de Guvernare, adoptarea agendei şi organizarea desfăşurării sesiunii, verificarea deplinelor puteri ale reprezentanţilor dar şi aspecte referitoare la politicile privind starea mediului, aspecte urgente ale politicii, guvernarea internaţională de mediu, coordonarea şi cooperarea aspectelor de mediu, în cadrul sistemului Organizaţiei Naţiunilor Unite.

De asemenea, în cadrul reuniunii de la Nairobi se vor prezenta rezultatele şi implementarea concluziilor summit-urilor şi reuniunilor interguvernamentale, mai importante, organizate de Naţiunile Unite, bugetul şi programul de lucru pentru perioada 2010-2011 dar şi agenda provizorie, data şi locul de desfăşurare a noilor sesiuni ale Forumului/ Consiliului.
Anul acesta discuţiile, din cadrul consultărilor ministeriale, se vor axa pe două teme prioritare, respectiv “Globalizarea şi Mediul: Criza globală: haos naţional?” şi “Guvernarea Internaţională de Mediu şi Reforma Organizaţiei Naţiunilor Unite: Sprijin sau impediment?” Ministrul român al Mediului, Nicolae NEMIRSCHI, va participa la consultările ministeriale, la reuniunile plenare ale Consiliului precum şi la evenimentele speciale care se vor desfăşura în această perioadă. De asemenea, Ministrul Mediului va participa şi la discuţiile din cadrul meselor rotunde ministeriale care se desfăşoară pe parcursul Consultărilor Ministeriale.

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului"

Deci, se impunea un răspuns la acest mesaj pe care nici naiba nu l-a solicitat (de altfel, nu era singurul mesaj sosit de la o vreme încoace de pe respectiva adresă).
Aşa că i-am expediat următoarea scrisoare:

Stimată Direcţie de Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului,
Vă multumim pentru anunţul privind (deja a-priori fructuoasa) vizită a domnului ministru în Kenya.
Chiar ne-am speriat că ne veţi informa că a fost înfiinţată Agenţia Naţională pentru Arii Protejate*...
Sau că au fost identificate persoanele care au împuşcat la începutul lunii ianuarie, în zona lacului Uzlina (în perimetrul RBDD) câteva păsări strict protejate.
Însă, având în vedere necesitatea de a reduce cheltuielile de la bugetul de stat făcute pentru acţiuni care nu sunt prioritare, ne-am dat seama (chiar şi noi!) că agenţia şi pelicanii creţi mai pot aştepta, spre deosebire de vizitarea oraşului Nairobi.

Multumindu-vă pentru neprecupeţitul efort pe care-l depuneţi în vederea protecţiei mediului (în general) şi a naturii (în special), închei cu speranţa să auzim de cât mai multe, noi şi noi succesuri răsunătoare repurtate de reprezentanţii noştri pe la conferinţe, congrese, simpozioane, workshopuri şi alte evenimente... desigur toate organizate peste hotare şi la distanţă cât mai mare de România.
Toate cele bune!
(numele şi prenumele meu)
(funcţia în organizaţie)
(numele organizaţiei)
(localitatea)

* - din greşeală în scrisoarea transmisă am scris Agenţia Naţională de Protecţia Mediului în loc de Agenţia Naţională pentru Arii Protejate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu