joi, 13 ianuarie 2011

urmează văruiala... pe partea de vest...

Și a demarat în trombă acțiunea de tencuire...



Iar după trei zile de la precedenta fotografie, situația arăta așa:

Vă rog să remarcați performanța deosebită care a constat în îndepărtarea de pe colțul din dreapta (jos) a mesei atât a unei cârpe, cât și a unui cablu electric astfel încât să nu fie deranjat vreun alt obiect din cameră...

Așa că după Dobrogea de est am trecut în revistă situația păsărilor din Dobrogea de vest (că în partea centrală a platoului ce naiba să vezi?).
Deci:
- lacul Hazarlâc: bocnă!
- Dunărea: umflată și fără sloiuri:


OK, pe maluri bălțile erau înghețate de-a lungul fluviului... inclusiv întinsurile formate din cauza nivelului crescut al Dunării:


Apoi:
- lacul Baciu: hai să fim serioși!
- lacul Vederoasa: norocul e că pe margine nu a înghețat, așa că lebede, lișițe, rațe etc. profită de ochiurile de apă... împreună cu păsările din localitatea Vlahii.
- lacul Dunăreni: bocnă.... mă rog, ceva pescăruși răzleți pe ici-colo
- lacul Oltina: vezi în imaginea de mai jos ce tare se înghesuiau păsările pe lac

- lacul Bugeac: păi, cam aceeași situație ca pe lacul Oltina:

Lângă șosea totuși erau niște bazine, la fel de înghețate ca lacul, dar măcar acolo se plictisea o duzină de lebede... la distanță suficient de mare pentru a nu fi deranjate de zgomotul scos de mașină în clipa în care i s-a blocat alternatorul.
Așa că n-am mai ajuns la Călărași și sudul Bărăganului, ci - după ce a fumegat puțin motorul - ne-am întors și cu alternatorul într-o rână am ajuns la Hanul Morilor (sau cum se numește intersecția de lângă Hârșova) de unde ne-a preluat o mașină solicitată prin telefon de la Tulcea:




Acasă, surpriză! Au mutat masa!

Un comentariu: