luni, 26 ianuarie 2009

STRUCTUR'LE care nu e

Pe 24 ianuarie, seara, Liviu Mihaiu era invitat la emisiunea lui Robert Turcescu pe Realitatea TV. Aici este înregistrarea: http://www.realitatea.net/emisiuni/100prc-_23812_63037.html

Ăsta, Mihaiu, din câte se pare a descoperit brusc faptul că problema nu constă în lipsa legii, ci lipsa aplicării legii. Asta da revelaţie! Iar asta o spune cel care este şeful unei instituţii a cărei sarcină principală este exact aplicarea legii...

Şi cine sunt de vina pentru situatia din Delta? Localnicii!
Cica există o conspiraţie între instituţiile statului şi cetăţeni împotriva a... ceva... orice.

Desigur exagerările tipice unui jurnalist:
- că sunt 3000 de braconieri cu cagulă
- cu 100 milioane cumperi toată "lumea bună" din Tulcea.

Deci trebuia sa fie numit Guvernator pentru a realiza brusc faptul ca salariile sunt mici in administratie. Si ca administratia este subdimensionata. (lasa ca poate o mai subdimensioneaza Boc asaaaa, cu vreo 20%)
Cica a venit (ca în exil...) la ARBDD din cauza ca iubeste delta, şi nu din cauză că ar fi fost trimis de Vântu - dovadă în acest sens ar fi inexistenţa vreunui contract între Vântu şi ARBDD... sau ca el nu a primit bani in conturi off-shore.

I-auzi ce realizări are!
- s-a plimbat pe la Unesco... (deci nu este un pişcotar oarecare, ci unul de nivel mondial!)
- a promovat 4 Hotarari de Guvern, printre care si regulamentul-cadru de arhitectura ... bine, a omis să amintească faptul că din acel act normativ a uitat de judeţul Constanţa... (vezi aici: http://deltaica.blogspot.com/2009/01/media-lui-moisil.html ), respectiv unul pentru cresterea numarului de angajati (ca nu are suficienti oameni...)

Printre altele, habar nu are de terminologia specifica domeniului in care cica ar activa: grindul Chituc este o stepă marină... Desigur bagă în aceeasi "oală" fauna autohtonă (şacal, mistreţi) şi fauna alohtonă (speciile introduse de om - cum este fazanul). Apropo, după părerea lui pelicanii au bot, nu cioc.

Omu' şi-a dat seama ca in Parlament nu trec legile din cauză că parlamentarii sunt vânători... Oricum nu a înţeles nici acum ce înseamnă o rezervaţie a biosferei (teoretic ar fi = natura... dar şi omul! )
Şi, cică, săracii politişti sunt ameninţaţi de braconieri...
Iar stahanoviştii de serviciu ii raportează mai multe plase confiscate (decât erau raportate anterior) .

Una peste alta, important este că dacă nu ar fi el, delta ar muri.
Hai, nu mă-nebuni!
Cu aşa personaje nici nu mă mir că România este eternă şi fascinantă...

4 comentarii:

  1. Bai cercetratorule inloc k sa vezi ce zice alti mai bine teai uita in gradina matale. tu stai p net in tp ce alti ish vad de treaba. bravo lor nene.
    http://www.youtube.com/watch?v=HWBevBsTdvc
    pupaneai in structura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo.. în clip sunt chiar persoanele despre care susţinea Guvi că nu-şi văd de treabă şi sunt în cârdăşie cu localnicii.
    Doar că atunci nu prea este clar de ce i-au prins şi de ce le-au deschis dosar penal?

    RăspundețiȘtergere
  3. Marlo te salut, tot respectul. Cam bantui blogurile nu credeam totusi sa te gasesc aici. As vrea sa ma asez pe gununchi tai si sa te fac sa vezi viata in roz asa l-am cucerit pe Deltut care mi-a spus de la prima postare ca sunt simpatica. Acum se face ca nu ma recunoaste si cred ca am sa-i trimit niste mp pe care mi lea trimis dupa ce iam zis ca dorm cu mami in pat.

    RăspundețiȘtergere
  4. În locul tău nu aş fi 100% sigur că marlonbrandy ar fi marlo.....

    RăspundețiȘtergere