joi, 3 iunie 2010

UE cu afaceri imobiliare

Ce-aș face dacă aș fi afacerist?
Păi, ceva de acest gen:
M-aș da competent până aș reuși să mă fac șef pe la vreo organizație non-profit.
Și aș face tot felul de scandaluri până mă bagă în seamă vreo regie, vreo companie - orice, numai să fie de stat.
Apoi le-aș scrie niște propuneri de proiecte pe care ei să le coordoneze, yo să fiu partener, iar banii să fie de la Comisia Europeană.
De exemplu, în proiect aș promite că va crește cu 12% numărul de gâște cu gât roșu la Techirghiol (deși yo știu că ele cam stau prin Bărăgan), dacă aș cumpăra prin zona aia ceva terenuri unde să momesc gâștele. Tot pe banii UE.

Normal, gâștele vor sta oricum în continuare acolo unde le este mai bine. Adică în Bărăgan sunt cu zecile de mii, iar pe la Techirghiol mai trece razant câte un stol de 30 de exemplare rătăcite... care sunt în drum tot spre Bărăgan...
Numai că terenurile din apropierea lacului, la care irigatul este mai ușor de rezolvat, au un preț cam piperat. Așa că, din banii UE, pot cumpăra suprafața (promisă în propunerea de proiect că va fi cumpărată) doar la mama draq: adică la peste 8 km de coada lacului.

OK, doar că ar bate la ochi că mi-am luat pământ la așa distanță de lac și nu pot veni cu justificarea că acolo era mai ieftin. Deci, bat cu pumnul în masă pe la minister că-s cel mai competent în domeniu și că propunerile mele de arii protejate sunt cele mai profesioniste.
Autoritatea ce să spună? "Hai, măi, dacă tot te agiți pe aici și insiști că esti expert, fă tu propunerile alea".
Așa că fac o propunere de arie protejată care să includă lacul și zonele din apropierea lui, dar înfig pă șest și bucata mea de teren care e la mama draq...



La unele faze de genul ăsta totuși se mai "prind" și alții că-i vorba de fentă și îmi cam "taie" din suprafețe.
Bine, nu și asta mică, abia vizibilă de la București, așa că terenul meu nu atrage atenția nici măcar în Hotărârea de Guvern, în care apare doar ceva mai mult decât o liniuță (dacă cineva o vede cumva, poate să spună că o fi vreo greșeală cauzată de tonerul folosit de cei de la Monitorul Oficial al României):


Păi, și ce fac yo când constat că am scăpat și de data asta?
Având în vedere că sunt competent, constat că nu-i frumos că nu au fost acceptate toate propunerile mele... așa mă duc cu o falcă-n cer și cu una-n pământ (desigur nu pe bucata de pământ care-i a mea) la nenea Comisie Europeană, care o cam infrigementuiește pe tanti România.
Bine, din cauză că-s scandalagiu, ăia de la minister sătui de valurile iscate de furtunile din paharul comunitar, mă iau și consultant la refacerea propunerilor de arii protejate, mă fac și consilier personal al unuia dintre secretarii de stat, se gândesc să finanțeze și organizația mea pe ceva studiu repejor despre ce vreau yo... să zicem cu centrale eoliene în Dobrogea - că ăia din organizația mea tot fac studii de impact pentru parcuri eoliene prin zona asta, pentru ENEL, pentru draci și laci: mă rog, desigur în locuri care nu sunt pe nici-una din căile de migrație care acoperă de fapt toată Dobrogea.

Însă, după cum ziceam la începutul postării... aș face toate astea, dacă aș fi afacerist. Da' nu-s!

6 comentarii:

  1. Mă pretine, să ştii că-i bună propunerea ta. Pe acolo prin Bărăgan poate-i bătător la ochi să cumperi teren pentru a creşte gâşte cu gâtul roşu. Mai bine la mine, în spatele gării, pe lunca Mureşului, unde a secat balta.
    Hm, bună idee. Hai la treabă în căutare de flori ce nu ştiu cum se numesc.
    Noa serbus mă dragă.

    RăspundețiȘtergere
  2. NENE DRAGA TOT ITI ESTE GREU SA INTELEGI UNELE LUCRURI EXPLICATE DE MI DE ORI. LA TECHIRGHIOL MARE PARTE A TERENULUI (70%)A FOST CUMPARAT LA DISTANTA DE 800m DE LAC. IAR TERENUL PE CARE TOCMAI AI PUS OCHII SI APOI SI GURA SA VORBESTI ESTE LUAT CU ALT SCOP DAR DACA NU STI PROIECTUL NORMAL CA DISCUTI. DE FAPT CRED CA NICI NU PREA STI CARE ESRA SCOPUL PROIECTULUI DIN PREZENTAREA FACUTA. TECHIRGIOLUL ESTE O LOCATIE FOLOSITA DOAR IN CONDITIILE IN CARE LACURILE DIN DOBROGEA INGHEATA, IN PLUS MASURILE LUATE PENTRU ACEST SIT AU AVUT IN VEDERE MULT MAI MULTE LUCRURI. CE RAU ESTE CAND DEZINFORMAT SI CU RELE INTENTII TE APUCI SA FACI COMENTARI. MAI BINE O SILVA NEAGRA SI SUB INFLUENTA ALCOOLULUI MAI ZICEM CEVA CA POATE POATE.

    RăspundețiȘtergere
  3. dacă aș fi afacerist. Da' nu-s!
    Is betiv si de-aia comentez.
    Va rog inca o Silva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce înghesuială de fani Silva prin SOR... :lol:

    P.S. Apropo, o să trimiteți o petiție către Comisia Europeană și pentru parcurile eoliene de la Adamclisi și Deleni... ca pentru aia de la Greci?
    Sau la alea totul e în regulă din cauză că studiul de impact l-ați facut voi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonime, nu scrie cu aldine că riști să te confund cu vreunul de la sediul din București.
    Și dacă tot te-ai repezit să scrii la aproape jumate de an după postarea acelui comentariu clarifică-te pentru ce "alt scop" o fi fost cumpărat terenul ăla "pentru gâște cu gât roșu" aflat la 8 km de lac, dacă tot l-ați vârât în propunerea de SPA?

    RăspundețiȘtergere
  6. Măi, ăsta cu "Zolt Torok", iar ai omis un s așa că dacă tot recunoști că ești bețiv măcar așteaptă să-ți treacă mahmureala înainte să dai anonime... :lol:

    RăspundețiȘtergere