joi, 15 octombrie 2009

hai să facem lucruri degeaba

În data de 25 august 2009, membrii unui ONG au amplasat câte un panou de informare şi avertizare la limita Rezervaţiei Naturale Fânaţele Clujului „La Copârşaie” şi a Rezervaţiei Naturale Fânaţele Clujului „La Craiu”. (sursă)

Panourile de informare a publicului au fost montate la "mulţi kilometri" de localităţi, în apropiere de un drum pe care trec doar câţiva ciobani.

Deci acel public pe care o fi vrut să-l informeze ONG-ul... era de fapt format din câţiva ciobani.

În data de 3 octombrie 2009 ONG-ul a făcut "un control" în zonă şi a constatat că a rămas doar un picior din panoul de informare de la Rezervaţia Naturală Fânaţele Clujului „La Craiu”. (sursă)

În data de 7 octombrie 2009 ONG-ul a făcut încă "un control" în zonă şi a constatat că a rămas doar cadrul din panoul de informare de la Rezervaţia Naturală Fânaţele Clujului „La Copârşaie”. (sursa)

Iritat de faptul că panourile au costat finanţatorul (Ambasada Olandei, prin programul MATRA/KNIP) 800 RON, onegistul responsabil cu acţiunea respectivă a afirmat pe o listă electronică: "Oricine ne poate distruge panourile, ca nu le vede aproape nimeni".

Păi, dacă panourile "de informare a publicului" nu le vede aproape nimeni, atunci poate nici nu era nevoie de ele.

Probabil nu au consultat localnicii, nu au cerut părerea celor care trăiesc în acea zonă şi în loc să încerce să-i implice pe cei de acolo în acţiuni de păstrarea a patrimoniului natural din vecinătatea localităţii respective, mai bine au trântit la ambiţie două panouri în nişte locuri unde sigur putea să irite pe câţiva săteni.

Care este soluţia pe care o propune reprezentantul ONG-ului?

Asta: oamenii de ordin public sau Garda de mediu. Daca si-ar lua in serios munca, si ar "vorbi" putin cu localnicii si ciobanii.
Adică: nu ajunge că ONG-ul a făcut acţiuni la ambiţie, în ciuda localnicilor, ci ar vrea nişte acţiuni de forţă împotriva localnicilor şi din partea gardienilor publici (eventual a poliţiei comunitare - dacă o fi existând în sat...), respectiv din partea celor de la Garda de Mediu.

Asta din cauza unor panouri "de informare a publicului" montate în nişte locuri unde "nu le vede aproape nimeni".

2 comentarii:

  1. N-are legatura cu subiectul. Vezi aici http://forum.realitatea.net/showthread.php?p=698303#post698303. Prietenii se cunosc. De fapt nu suntem prieteni, dar stiu ca nu esti activist portocaliu. Bafta!

    PS: Odata mi-ai zis ceva de gulerul meu maro. Si totusi eu n-am partid.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă ai gulerul maro, aia-i problema ta, nu a mea.
    Eu doar am constatat ce culoare are...

    RăspundețiȘtergere