"Păsări din Munţii Măcin"
Broşura intitulată „Păsări din Munţii Măcin” este suplimentul nr. 8 al periodicului PETARDA (Probleme de Ecologie Teoretică şi Aplicată în România - Direcţii Actuale).
Publicaţia de 12 pagini cuprinde o scurta trecere în revistă a diversităţii ornitofaunistice a României şi zonei Munţilor Măcin, prezentarea principalelor trasee de migraţie din ţară, urmată de o pagină dedicată situaţiei şoimului dunărean (Falco cherrug), importanţa munţilor ca reper al traseelor urmate de păsări în drumul lor spre cartierele de iernare.
Câte o pagină este dedicată păsărilor din habitate forestiere, respectiv din medii de viaţă stepice, urmate de referiri la factorii de periclitare şi aspecte privind protecţia Munţilor Măcin (ca parc naţional, respectiv ca potenţială Arie de Protecţie Specială).
Publicaţia cuprinde o serie de fotografii (realizate de Alexandru DOROŞENCU, J. B. PONS, László SZABÓ, Zsolt TÖRÖK şi Bogdan TUTUNEANU), hărţi şi imagini satelitare prezentând localizarea Munţilor Macin, traseele de migraţie din ţară şi Dobrogea de nord, ariile de importanţă conservativă din ţară.
miercuri, 7 octombrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu