PETARDA nr 1: "Ghid pentru cunoaşterea reptilelor din Dobrogea de Nord"
Broşura de 12 pagini este volumul 1 al seriei PETARDA (Probleme de Ecologie Teoretică şi Aplicată - Direcţii Actuale), realizat în anul 1998 cu scopul popularizării speciilor de reptile de la limita nord-estică a platoului continental Nord-Dobrogean. Publicaţia cuprinde informaţii legate de regiunea vizată, urmată de scurte descrieri şi fotografii ale speciilor din această zonă: ţestoasa dobrogeană, ţestoasa de apă, şopârliţa de frunzar, şopârla de iarbă, guşterul, guşterul vărgat, şarpele de casă, şarpele de apă, şarpele de alun, şarpele rău, şarpele lui Esculap şi vipera cu corn.
O pagină este dedicata speciilor indicate în literatura de specialitate ca fiind prezente în această zonă, dar care în anii 1990-1998 nu au fost observate în regiunea la care se referă publicaţia (şopârla de câmp*, şopârla de ziduri, balaurul*, şarpele de nisip).
* - după apariţia broşurii au fost din nou depistate sopârle de câmp (Lacerta agilis) şi balauri (Elaphe quatorlineata) în aproprierea oraşului Tulcea.
miercuri, 7 octombrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pe asta o vreau, măi! Am pus aiurea comentariul la zonele alea...alea...umede.
RăspundețiȘtergereA, nu pot comenta de pe Mozi. Numai de pe Explorer.
Păi, dă-mi o adresă.
RăspundețiȘtergereDa' vezi să n-o pui chiar aici, că se aruncă pe tine toate chelneriţele şi toţi ospătarii.
Trimite-o şi tu într-un MP pe http://neimportant.forums-free.com/
Am scris acum.
RăspundețiȘtergereSăru' mâna!:)
Da, am văzut.
RăspundețiȘtergereŢi-am şi răspuns.
Verific să văd care mai sunt pe stoc...