sâmbătă, 24 octombrie 2009

second hand-u' moca salvează natura

După anunţul citat mai jos, urmează să aflăm că persoanele îngrijorate de efectele încălzirii globale pot stopa fenomenul făcând schimb de prezervative doar o dată folosite, tampoane utilizate cu ocazia ciclului lunar sau "pamperşi" în care bebeluşii au făcut numai treaba mică.

"Acum ai posibilitatea sa oferi si sa primesti lucruri gratis!

Brasov - 11 octombrie 2009 - a fost lansata prima comunitate online care sa permita schimbul gratuit de obiecte.

Site-ul LucruriGratis.ro ofera membrilor sai ocazia sa ofere si sa primeasca gratuit lucruri din multe categorii - de la produse de gradinarit la aparatura electrocasnica si bilete la concerte.

Ideea de a oferi lucruri care nu iti mai folosesc a cucerit lumea datorita eficientei si a avantajelor multiple pe care le implica. Cei care ofera nu mai au nevoie sau nu mai pot folosi lucrul respectiv, iar cel care primeste se poate bucura de un produs functional de care avea nevoie. Totodata in spatele proiectului exista si o motivatie ecologista - se incurajeaza nevoia de a recicla si de a folosi la maxim un produs, astfel se prelungeste durata de viata a obiectului respectiv.

Noutatea pe care o implica proiectul este comunitatea care se va crea in jurul acestei idei. Oamenii vor alege cui sa ofere, iar unul din criteriile de evaluare a utilizatorilor este si cat de mult au oferit la randul lor, astfel sistemul se intretine singur.

Site-ul LucruriGratis.ro a fost lansat in varianta beta si are pana la momentul acesta, dupa numai 11 zile, 271 produse si 578 de utilizatori din 39 judete ale tarii. Tranzactiile sunt posibile in baza unui cont gratuit pe site.

Daca doriti sa va alaturati comunitatii LucruriGratis, accesati: www.lucrurigratis.ro

Iar daca vreti sa sprijiniti dezvoltarea acestui concept, trimiteti mai departe acest mesaj! Cu cat ofera mai multi utilizatori obiectele pe care nu le mai folosesc, cu atat mai multe produse isi vor gasi un nou stapan, in loc sa ajunga la groapa de gunoi.
"

3 comentarii:

  1. Ai intrat macar pe situl ala, sa vezi despre ce e vorba?

    RăspundețiȘtergere
  2. Având în vedere că nu-mi permit să folosesc lucruri uzate, mesajul cu reclama pentru obiecte numai parţial defecte a fost mai mult decât suficient.

    Când apare un anunţ al unuia care oferă moca un Hummer, atunci să mă anunţi! :D:

    RăspundețiȘtergere
  3. Si nu orice Hummer, ci unul in care inca nu a apucat nici un jegos de la fabrica sa se bage la volan, fara sa poarte manusi chirurgicale si sa se descalte de pantofi, si sa poarte ciorapi noi. Si sa fie proaspat scos din fabrica, sa nu fi fost UZAT pe la testari.
    Ai dreptate, e un concept de cacat, poti sa spui la toata lumea, chiar si daca nu te-ai uitat macar o data sa vezi despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere